Friday, September 20, 2013

Klasik Gitar,Pİyano ve Yan Flüt Kursları


Gitar - Piyano - Flut Kursları

Klasik  Gitarın çok sesli bir enstrüman olması, her müzik tarzında kullanılabilmesi, rahat taşınabilmesi, edinilmesi ekonomik olarak nispeten daha kolay olması, bu enstrümanın popülerliğini arttıran önemli unsurladır.

Klasik müzik kültüründe de çok önemli bir yer tutan gitara, pek çok farklı teknikle çalınabilmesine rağmen, asıl olan “klasik teknik” ile başlanması; gitar öğrenen kişinin daha ileride istediği tarzı çalmasında çok faydası olacağı tartışılmaz bir gerçektir.


Uzman eğitmenlerimizin çağdaş metotlar ışığında yaptığı çalışmalar, bireysel veya guruplar halinde yürütülmektedir. Ayrıca oda müziği çalışmaları da tüm enstrüman öğrencilerinin katılabileceği çalışmalarımızdır.

Bu çalışmalara her yaş gurubundan ve teknik seviyeden sanat severler katılabilirler.

Çalışmalarımızda amaç, öğrenciye doğru bir teknik, müzikal bilgi ve kültür, çağdaş ve ilerici bir sanat anlayışı sunmaktır.
çalışmalar, bireysel ya da gurup çalışmaları şeklinde yapılmaktadır. Bu çalışmaların yanı sıra öğrenciler, teorik derslerle (solfej ve müzik teorisi) desteklenmekte, böylece daha sağlam bir altyapı ile enstrüman eğitimlerini sürdürmektedirler. 
Piyano
Kaliforniyalı iki araştırmacı Dr. Shaw ve Dr. Rauscher, piyano eğitimi alan çocukların özellikle matematik ve fen dallarında daha başarılı olduklarını gözlemlemişlerdir. Bu araştırma, müziğin aynen matematik ve satranç gibi yüksek beyin fonksiyonları gerektiren bir uğraş olduğunu ortaya koymakta ve alınan piyano eğitiminin sinirleri eğiterek beyin korteksindeki algısal gelişmeyi arttırmakta olduğunu kanıtlamıştır.

Alınan piyano eğitimi, kişinin kulak gelişimini, tonal duygu oluşumunu, müzikal algılamasını geliştirir ve seçici bir müzik dinleyicisi olmasını sağlar.

Piyano çalışmalarımız küçük yaşlardan itibaren her yaş gurubuna yönelik olarak yapılmaktadır. Konusunda uzman eğitmenlerimiz dünya piyano literatürünün seçkin örnekleri ve teknik çalışma metotları ile oluşturulmuş bir eğitim programını uygulamaktadırlar.
 
Flüt, tüm çalgılar arasında en eski ve en geniş alana yayılmış çalgılardandır. Hemen her kültürde flüt ya da benzeri bir çalgıya rastlamak mümkündür. Batı kültürlerine Bizanslılar tarafından tanıtılmış, Rönesans ve Barok dönemleri boyunca askeri bir çalgı olarak da kullanılmıştır. 19. Yüzyılın ortalarına dek flütte günümüz perde sistemi yoktu. Günümüzde kullanılan mekanizma sistemini Alman flütçü Theobald Böehm 19. yüzyıl ortalarında bulmuştur.
Ses rengi dolayısı ile solo çalgı olan flüt, her tür müzik içerisinde başarı ile kullanılmaktadır.
Orkestralarda solist konumunun yanı sıra renk anlamında eşliklerde de sıklıkla kullanılır.
Flüt çalışmalarına her teknik seviyeden sanat sever katılabilir.
Çalışmalarımızda amaç, öğrenciye doğru bir teknik, müzikal bilgi ve kültür, çağdaş ve ilerici bir sanat anlayışı sunmaktır.
Çalışmalar, bireysel ya da ikili gurup çalışmaları şeklinde yapılmaktadır. Bu çalışmaların yanı sıra öğrenciler, teorik derslerle (solfej ve müzik teorisi) desteklenmekte, böylece daha sağlam bir altyapı ile enstrüman eğitimlerini sürdürmektedirler. 


Katılımcı Sayısı : En az 1, en fazla 2
Katılımcı yaş grupları: 6 yaş sonrası
Eğitmenler :Sanart Kültür ve Sanat merkezi


Süre : devamlı
Atölyenin Başlangıç tarihi ve saati :16 Ekim Cumartesi 17 Ekim Pazar  
Saat 11:00 - 19:00 arasında Randevular Katılımcılara Bildirilecektir.
Atölye kayıt  formu doldurunuz
Atölyenin yeri Tarlakuşu organik Studyo
Atölyenin adresi
ismetpaşa mahallesi cumhuriyet caddesi
no:53 Ayvalık(PTT nin karşı sokağı)
Bilgi için 312 3 312
organikstudyo@gmail.com

Katılımcılar kayıt formlarını internet üzerinden bilgisayarlarına yükleyebilir ve eposta yolu ile gönderebilir veya tarlakusu organik studyoda her pazartesi saat:15:00 - 16:00 saatleri arasında gerçekleşecek yüzyüze görüşmelere katılarak o sırada doldurup teslim edebilirler.

 


No comments:

Post a Comment