Sunday, February 20, 2011

Ahmet Yorulmaz

Yazar Hakkında

AHMET YORULMAZ, Ayvalık’ta doğdu. İzmir, İstanbul ve Ayvalık’ta gazetecilik yaptı. Ayvalık’ta, ancak sekiz ay yaşatabildiği bir gazete çıkardı. 1963’te Geylân Kitabevi’ni kurdu. Otuz üç yıl aralıksız kitapçılık yaptıktan sonra, yazabilmek ve çevirebilmek amacıyla emekli oldu. Çağdaş Yunan edebiyatından bugüne değin, büyükler için, Kostas Tahçis’ten Üçüncü Düğün Çelengi’ni; Stratis Çirkas’tan Bomba Nurettin’i; Menis Kumandareas’tan Eski Tüfekler’i; Vasilis Vasilikos’tan Üçlü Bir Aşk Hikâyesi’ni; Kostas Tomanas’tan Eski Selânikliler’i; Despina Tomazani’den Konuşmayan Su-Erotik Masal’ı çevirdi. Yunan öykü antolojisini hazırladı. Çocuklar için, ünlü savaş karşıtı Stratis Mirivilis’ten Post Avcısı’nı; Ellis Aleksiyu’dan Tombik ile Zıpzıp adlı romanları çevirdi. Yine Yunancadan Öldürülenin Eli ve Mucizeler Avlusu adlı iki sahne oyununu dilimize kazandırdı. Çevirdiği çok sayıda hikâye ve şiir Varlık, Türk Dili ve başka dergilerde yayınlandı. Asım Bezirci’nin, Dost Türk-Yunan şairlerinin Diliyle Barış isimli kitabında çevirilerine geniş yer verildi. Yazarın birçok kez basılan Ayvalık’ı Gezerken adlı monografisi ve Ayvalık’a gelip giden ünlüleri anlattığı Portreler adlı kitapları vardır. Savaşın Çocukları, yazarın ilk romanıdır. Köklerinden sökülüp atılanların dramını anlatan üçlemenin bu birinci kitabından sonraki romanı Kuşaklar ya da Ayvalık Yaşantısı, üçlemenin son kitabı ise Girit’ten Cunda’ya adını taşımaktadır.


Çevirileri
• Üçüncü Düğün Çelengi, Kostas Tahçis
• Bomba Nurettin, Stratis Çirkas
• Eski Tüfekler, Menis Kumandareas
• Üçlü Bir Aşk Hikayesi, Vasilis Vasilikos
• Eski Selanikliler, Kostas Tomanas
• Konuşmayan Su - Erotik Masal, Despina Tomazani
• Post Avcısı, Stratis Mirivilis
• Tombik ile Zıpzıp, Ellis Aleksiyu
• Öldürülenin Eli (sahne oyunu)
• Mucizeler Avlusu (sahne oyunu)
Diğer Yapıtları
• Ayvalık'ı Gezerken (monografi)
• Portreler
• Savaşın Çocukları (roman)
• Kuşaklar ya da Ayvalık Yaşantısı (roman)
• Girit'ten Cunda'ya 

Monday, February 14, 2011

Ahmet Yorulmaz' ın Son Kitabı

Ahmet Yorulmaz Son Kitabı "Bizim Zeytinyağlı Ayvalık Yemeklerimiz" ve Hediye Belgesel ve Yemek tarifleri belgeseli yakında Tarlakuşu Yayıncılıktan çıkacak. DVD kitapla birlikte sunuluyor.
Sponsor görüşmeleri yapıyoruz az kaldı.Çok güzel ve zevkli bir çalışma oldu.
 Ayvalık ta yaşamakta olan Mübadillerin kendi evlerinde bizim için hazırladığı 14 adet zeytinyağlı yemeğin yapılırken çekilmiş video görüntülü anlatımı ,Ahmet Yorulmaz ile hayatı ve Ayvalık hakkında röportajlar yer alıyor.
Yazarın Dilinden Kısaca Kitap Hakkında

Bu kitabı, yıllar süren baskılarına dayanamadığımız değerli okurlarımız ve kitapçıların istekleri doğrultusunda yazdık. Bu konunun yazarlıkla, edebiyatla ilgisi bulunmadığını söyleyerek, karşı çıkmıştık hep.
Şu son görüşleri ise, yazmamıza neden oldu:
“Biz alışılmış, sıradan bir yemek kitabı istemiyoruz. Bunlardan biz kitapçılarda, okurun kitaplığında, dünyadan ve Türkiye’den çıkmışları çok var. Zaman zaman romanlarınıza doğallıkla kattığınız yemekler gibi, siz yaparsınız ya da  ev halkı yapar, kısacası evinizin zeytinyağlı mutfağını istiyoruz biz! Örneğin kitaplarınızdan dünya âlem biliyor ya, ‘koloçitha’ yı da, ‘balıklı bamya’yı da ‘peynirli kabak’ ı da, ‘Supyalı semizotu’nu ve daha birkaç yemeği ilk tanıtan sizsiniz”.
İşte bu isteklere karşılık olarak, yıllardan sonra, bu alçakgönüllü kitabı oluşturduk.
Kitaba “Bizim Zeytinyağlı Ayvalık Yemeklerimiz” ismini vermemizin nedeni de budur. Çünkü bizim, bazen kendi yaptığımız ve kimileyin de yapılmışlarını imrenerek yediklerimizin çoğu, bu kitapta yer alıyor.
Dileriz seversiniz.
Ahmet Yorulmaz

Bizim Zeytinyaglı Ayvalık Yemeklerimiz Tanıtım Video from Tarlakusu on Vimeo.

Tarlakuşu Bilgi 
Tel:0266 3123312
bilgi@tarlakusu.com

Monday, February 7, 2011

Gülseren Kayalı Resimleri Tarlakuşunda

Gülseren Kayalı Resimleri Tarlakuşu'nda ; Sanatçının değişik dönemlerine ait resimlerden oluşan sergisini ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.
Yer ; Tarlakuşu
Adres; İsmetpaşa Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No:53 Ayvalık (Postahane Karşı sokağı)
Tel:312 3 312

Wednesday, February 2, 2011

Pilates Yeni Dönem Kayıtları

Yaza formda girmek , sağlıklı kalmak  ve zinde olmak istiyormusunuz?


Bu firsatı kaçırmayın,uygun fiyatlarla , uzman eğitmenimizle , seanslarımız başlamıştır.


Sadece 3 derste farkı hissediyor , 10 derste farkı görüyor , 20 derste farklı bir vücuda sahip olabiliyorsunuz...

                                                                        (gruplar için farklı gün ve saat aralıkları verilebilir)