Tuesday, May 10, 2011

GÜLSEREN KAYALI “BOYALI DESENLER RESİM SERGİSİ”

SÜRE: 7 MAYIS CUMARTESİ – 25 HAZİRAN CUMARTESİ 2011
AÇILIŞ KOKTEYLİ: 7 MAYIS CUMARTESİ, SAAT: 18.00 -20.30
YER: TARLAKUŞU ORGANİK STUDYO, AYVALIK
TEL: 0266 312 3 312
HERGÜN, SAAT: 10.00 -19.00 ARASI AÇIK.
PAZAR KAPALI.
SERGİDE; GÜNLÜK DEFTERLERİNDEN SEÇİLİ, 2011 TARİHLİ, 30’A YAKIN, KARIŞIKTEKNİK, KOLAJ VE AKRİLİK BOYA İLE KÜÇÜK BOYUTTA TUVAL ÜZERİNE ÇALIŞILMIŞ “BOYALI DESENLER” YER ALIYOR…
Ayvalık Ali Bey Adası’nda yaşayan Ressam Gülseren Kayalı 39. Solo Resim Sergisini 07 Mayıs Cumartesi günü Tarlakuşu Organik Stüdyoda açıyor. Ressam Kayalı, 25 Haziran tarihine kadar gezilebilecek ‘Boyalı Desenler’ adını verdiği sergisindeki resimleri ‘Avangard, ekspresif, fantastik, spontane, ironik, özgün ve çağdaş’ olarak tanımlıyor.
‘Usta bir renk cambazı’ olan, çizginin büyüleyici raksı ve yaratı sürecinin dörtnala akışında, renklerin karşı konulamaz cazibesi, vazgeçilemeyen renk aşkı ile yaşamının her anını, izlenimlerini, gözlemlerini ve duyumsamalarını, tüm coşkusu ile resmeden Gülseren Kayalı, yeni bir sergi ile sanatseverlerle buluşacak. Kayalı’nın ‘Boyalı Desenler’ adlı 39. solo resim sergisi, tarlakuşu Organik Stüdyoda 07 Mayıs Cumartesi günü saat 18.00’de düzenlenecek kokteyl ile açılacak. Tarlakuşu Organik Stüdyo tarafından organize edilen sergi 25 Haziran tarihine kadar, Pazar hariç her gün saat 10.00–19.00 arası gezilebilecek.
AVANGARD, EKSPRESİF, FANTASTİK
Kayalın, son 2 yılın günlüklerinden seçtiği çalışmalarında; resim yapma sürecini yaşarken, çizdiklerinin içinde yüzmek, nefes almak, kucaklamak, dokunmak, içinde uyumak, tatmak, yemek, içmek, yutmak, çiğnemek gibi bir çılgınlık dürtüsünün geçersiz olma çabasının muhteşem önlenemez yorgunluğu olduğunun varlığını hatırlatıyor ve her rengi, çizgiyi, ya da resmin tüm elemanlarını, bu müthiş coşkuyla derinlemesine yaşadığını karşısındakine duyumsatıyor. 2011 tarihli, 30’a yakın, karışık teknik, kolaj ve akrilik boya ile küçük boyutta tuval üzerine çalışılmış olan ‘Boyalı desenler’ de Kayalı,
resim yapmanın; kartalların tekrar doğuşu gibi her dem taze, durmaksızın yeniden var olmayı, hayatı nefeslemeyi, kendini sevmeyi, kendinle barışıklığın erdem ve hazzını yaşattığını anlatıyor.