Monday, January 25, 2010

Gece Fotografçılığı Atolyesi














GECE FOTOGRAFÇILIĞI ATÖLYESİ

Gece fotograf çekimi zor, ancak sonuç fotograflar etkileyicidir. Gece fotoğrafının inceliklerini uygulamalı olarak geliştirme imkanına ne dersiniz?

Sokak lambaları, vitrin ışıkları ya da ay ışığının yarattığı manzaralar fotoğrafçılar için ilginç olanaklar sunar. Bazı durumlarda flaş kullanmak da fotografa ilginç etkiler katabilir. Gece fotografçılığı için en uygun zamanı geçirirseniz gökyüzü gereğinden fazla kararıp can sıkıcı bir fon oluşturabilir.

Gece Fotografçılığı Atölyesi Pazartesi – Çarşamba akşamları gerçekleştirilir. Atölye 2 hafta sürmektedir.

Bu atölyeye katılmak için temel fotoğraf eğitimi almış olmak gerekir.

Eğitmen : Kadri Kaya

Katılımcı sayısı : En az 6 en fazla 10

Katılım ücreti : 60 TL
İletişim ve Kayıt :
Tarlakuşu & Organik Stüdyo 3123312 bilgi@tarlakusu.com


ATÖLYE PROGRAMI :

1. Oturum - 24 Şubat Çarşamba: Teorik Ders - Fotograf Sunumu
Gece fotografçılığında ekipman (makine, objektif, tripod, uzaktan kumanda, flaş vb), gece fotografçılığında ışık kontrolü (ışık ölçümü, ASA / ISO, bracketing, WB - beyaz ayarı-), kompozisyon, gün batımı ve klasik gece çekimleri konuları hazırlanan sunum eşliğinde işlenecek. Ödev verilecek.

2. Oturum - (Katılımcılarla belirlenecek): Çekim Çalışması
Klasik gece fotografları. Işık ölçümü ve kompozisyon ağırlıklı bir çalışma yapılacak.

3. Oturum – 1 Mart Pazartesi: Teorik Ders - Fotograf Sunumu
İlk çekim gezisinin sonuçları ve ödevler değerlendirilecek. Gece çekimlerinde farklı uygulamalar (flaşla boyama, ışıkla boyama, trafik izleri, havai fişek çekimi, ay çekimi, üst üste çekim) konuları hazırlanan sunum eşliğinde işlenecek. İkinci ödev konuları verilecek.

4. Oturum –
2 Mart Salı: Çekim Çalışması

Gece fotograflarında ışık ölçümü, dolgu flaşı ile gece çekimi, hareketli konular, çekim sırasında farklı teknikler.

5. Oturum – 3 Mart Çarşamba: Teorik Ders - Fotograf Sunumu
İkinci çekim gezisinin sonuçları ve ödevler değerlendirilecek. Ayrıca aktüel gece çekimleri (şehir hayatı, flaş kullanımı, konser vb etkinliklerin çekimi, sahne fotografları, lunapark vb alanların çalışılması) konuları hazırlanan sunum eşliğinde işlenecek. Üçüncü ödev konuları verilecek. Tüm çalışmalar boyunca yapılan çekimler değerlendirilecek ve son seçimler yapılacak.

Atölye uygulama gezilerinde ve sonrasında yapılacak çekimlerin, değerlendirilmesi sonrasında, “Organik Stüdyo Ayvalık Geceleri” gösteri ve sergisi hazırlanması planlanmaktadır.

Notlar:

Atölye çalışması sonrasında, gezi ve seminerlerimize indirimli katılabilirsiniz.

Fotograf Semineri 2 inci dönem Programı

2. dönem

Seminer programı

1. Hafta
Pazartesi: 19:30-20:30 (Makineler ve Objektifler)
Çarşamba: 19:30-20:30 (Işık-renk Bilgisi ve Değişkenler)

2. Hafta
Pazartesi: 19:30-20:30 (Filtreler ve Yardımcı Araçlar)
Çarşamba: 19:30-20:30 (Kompozisyon)
Cumartesi: 13:00-15:00 ( Çekim Gezisi)

3. Hafta
Pazartesi: 19:30-20:30 (Değerlendirme)
Çarşamba: 19:30-20:30 (Çekim teknikleri)
Cumartesi: 13:00-15:00 ( Çekim Gezisi)

4. Hafta
Pazartesi: 19:30-20:30 ( Değerlendirme)
Çarşamba: 19:30-20:30 (Çekim teknikleri-dijital)

Notlar:
Temel Fotoğraf Semineri sonrasında, gezi, atölye ve seminerlerimize indirimli katılabilirsiniz.

Tuesday, January 12, 2010

Piyano Kursu


Piyano Kursları

Tuşlu çalgılar sınıfına giren piyano, ilk olarak 1711 yılında Bartolomeo Cristofori tarafından Floransa kentinde yapıldı. Çalgının adı italyanca "hafif ve güçlü" anlamlarına gelen "piano e forte" nin önce birleştirilmesinden (pianoforte) sonra da kısaltılmasından (piano) ortaya çıktı. Çalgıya bu adın verilmesinin nedeni, daha önce kullanılan tuşlu çalgıların gürlük değişimlerine olanak sağlamaması, piyanoda ise bu değişimlerin gerçekleştirilebilmesiydi. Piyanonun atası, mekanizmasıyla ve ses özellikleriyle çalgının ilkeli sayılabilecek klavikord'dur.

Piyano için ilk kez 1770 yılında Muzio Clementi eser yazdı. Besteci aynı zamanda piyanonun teknik olanaklarını inceleyerek çalma ve yorumlama üzerine çalışmalar yaptı. Eğitim amaçlı alıştırmalar yazarak piyanonun çalma tekniğini ilerletti. Clementi'den sonra birçok besteci piyanonun olanaklarını geliştirici çalışmalar yapmaya devam etti.

Yedi buçuk oktava yakın ses aralığı ile teknik ve yorum açısından tek kişilik bir orkestrayı andıran çalgının icadı müziğe önemli bir katkı sağlamıştır.

Piyano, teknik olanakları ve ses hacmi dolayısıyla temel bir enstrümandır. Çok sesli müziğin anlaşılması ve icrasında kuşkusuz piyanonun çok önemli ve ayrıcalıklı bir yeri vardır.

Kaliforniyalı iki araştırmacı Dr. Shaw ve Dr. Rauscher, piyano eğitimi alan çocukların özellikle matematik ve fen

dallarında daha başarılı olduklarını gözlemlemişlerdir. Bu araştırma, müziğin aynen matematik ve satranç gibi yüksek beyin fonksiyonları gerektiren bir uğraş olduğunu ortaya koymakta ve alınan piyano eğitiminin sinirleri eğiterek beyin korteksindeki algısal gelişmeyi arttırmakta olduğunu kanıtlamıştır.

Alınan piyano eğitimi, kişinin kulak gelişimini, tonal duygu oluşumunu, müzikal algılamasını geliştirir ve seçici bir müzik dinleyicisi olmasını sağlar.

Piyano çalışmalarımız küçük yaşlardan itibaren her yaş gurubuna yönelik olarak yapılmaktadır. Konusunda uzman eğitmenlerimiz dünya piyano literatürünün seçkin örnekleri ve teknik çalışma metotları ile oluşturulmuş bir eğitim programını uygulamaktadırlar.

Bilgi İçin 0266 312 3 312 begin_of_the_skype_highlighting              0266 312 3 312      end_of_the_skype_highlighting bilgi@tarlakusu.com


Klasik Gitar Kursu


Gitarın çok sesli bir enstrüman olması, her müzik tarzında kullanılabilmesi, rahat taşınabilmesi, edinilmesi ekonomik olarak nispeten daha kolay olması, bu enstrümanın popülerliğini arttıran önemli unsurladır.


Klasik müzik kültüründe de çok önemli bir yer tutan gitara, pek çok farklı teknikle çalınabilmesine rağmen, asıl olan “klasik teknik” ile başlanması; gitar öğrenen kişinin daha ileride istediği tarzı çalmasında çok faydası olacağı tartışılmaz bir gerçektir.

Uzman eğitmenlerimizin çağdaş metotlar ışığında yaptığı çalışmalar, bireysel veya guruplar halinde yürütülmektedir. Ayrıca oda müziği çalışmaları da tüm enstrüman öğrencilerinin katılabileceği çalışmalarımızdır.

Bu çalışmalara her yaş gurubundan ve teknik seviyeden sanat severler katılabilirler.

Çalışmalarımızda amaç, öğrenciye doğru bir teknik, müzikal bilgi ve kültür, çağdaş ve ilerici bir sanat anlayışı sunmaktır.

Çalışmalar, bireysel ya da gurup çalışmaları şeklinde yapılmaktadır. Bu çalışmaların yanı sıra öğrenciler, teorik derslerle (solfej ve müzik teorisi) desteklenmekte, böylece daha sağlam bir altyapı ile enstrüman eğitimlerini sürdürmektedirler.

Bilgi İçin 0266 312 3 312 begin_of_the_skype_highlighting              0266 312 3 312      end_of_the_skype_highlighting bilgi@tarlakusu.com

Saturday, January 9, 2010

Tango ve Salsa Atölyesi

Tango ve Salsa  Atolyesi Kayıtlarımız Devam ediyor.
Clave Dans Akademisi & Sanart Kültür Sanat Merkezinin ortak organizasyonu ile hafta sonları Ayvalık ta başladı.
Clave Dance Academy, Türkiye'de son yıllarda hızla büyüyen "Dans Eğitimciliği" sektöründe yeni bir soluk yaratabilmek ve dans öğrenmek isteyen insanlara sektörel kısırdöngüler içerisinden yeni bir çıkış sunabilmek amacıyla Ekim 2008'de İzmir'de kurulmuştur.

NEDEN CLAVE DANCE ACADEMY ?

- AKADEMİK EĞİTİM PROGRAMLARI -
Gerek grup dersleri için dönemlik eğitim ve ders programları, gerekse de özel ders çalışmaları için “öğrenci gelişim takip sistemi” ile dans eğitiminde akademik yaklaşımı savunuyor ve uyguluyoruz.

Bilgi için 312 3 312 Tarlakusu &Organik Studyo bilgi@tarlakusu.com