ÇIKTI !..
"Bizim Zeytinyağlı Ayvalık Yemeklerimiz"
Yazar “Ahmet Yorulmaz” ın son kitabı ve DVD Formatında
Ayvalık Yemekleri Belgeseli (iki ürün birlikte)
İllüstrasyonlar ve Fotograflarla zengin bir
Ayvalık yemek kültürü kitabı-Tarifler rehberi - Yaşayan son mübadillerden size bir miras ...
Onları ve yemeklerini yakından tanıyacaksınız tariflerini okuyabilecek, izleyebileceksiniz.
Ahmet Yorulmaz’ ın dilinden kitap hakkında;
" Bu kitabı, yıllar süren baskılarına dayanamadığımız değerli okurlarımız ve kitapçıların
istekleri doğrultusunda yazdık. Bu konunun yazarlıkla, edebiyatla ilgisi bulunmadığını
söyleyerek, karşı çıkmıştık hep.
Şu son görüşleri ise, yazmamıza neden oldu:
“Biz alışılmış, sıradan bir yemek kitabı istemiyoruz. Bunlardan biz kitapçılarda,
okurun kitaplığında, dünyadan ve Türkiye’den çıkmışları çok var.
Zaman zaman romanlarınıza doğallıkla kattığınız yemekler gibi, siz yaparsınız
ya da ev halkı yapar, kısacası evinizin zeytinyağlı mutfağını istiyoruz biz!
Örneğin kitaplarınızdan dünya âlem biliyor ya, ‘koloçitha’yı da,
‘balıklı bamya’yı da ‘peynirli kabak’ı da, ‘Supyalı semizotu’nu ve daha
birkaç yemeği ilk tanıtan sizsiniz”.
İşte bu isteklere karşılık olarak, yıllardan sonra, bu alçakgönüllü kitabı oluşturduk.
Kitaba “Bizim Zeytinyağlı Ayvalık Yemeklerimiz” ismini vermemizin
nedeni de budur. Çünkü bizim, bazen kendi yaptığımız ve
kimileyin de yapılmışlarını imrenerek yediklerimizin çoğu, bu kitapta yer alıyor.
Dileriz seversiniz."
Ahmet Yorulmaz
DVD; ilk bölümünde; yetmişbeş tane yemek tarifinin içerisinden özenle seçilmiş onbeş yemeğin, Ayvalık zeytinyağlı mutfağının en iyi örneklerinin sunulduğu bir belgesel. Bu bölümde Ayvalık'ta yaşayan ve mübadelenin son tanıkları sizleri mutfaklarına davet ediyor, bizler için yemeklerini yapıyor, anlatıyor, kültürünü paylaşıyor, kocaman bir mirasın bizlere geçmesini sağlıyorlar.
İkinci bölümünde: Ahmet Yorulmaz kendini-yaşamını anlatıyor, Ayvalığı anlatıyor, Ayvalık Pazar yerinden görüntüler, röportajlar, Ayvalık tarihine ve yaşantısına dair söyleşiler yer alıyor.
Ressam Gülseren Kayalı 'nın ilginç tekniği ile resimlenen yemeklere ait illüstrasyonlar görmeğe değer. Çeşitli şehirlerde sergilenecek olan bu çalışmalar için mekanlar araştırılıyor.
Filmin yönetmeni Akın Baytöre dünyanın çeşitli yerlerinde çektiği haber ve belgesellerin verdiği tecrübe ile yapımı dünya standartlarına taşıyor.
Tüm kitaplarda yazarın ıslak imzası yer alıyor
Bilgi için Tarlakuşu Yayınları (0266) 312 312
Satın Almak İçin Tıkla
Veya:
İzmir :(Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi A7 Şehir Kulübü,Baca Kafe)
Ayvalık : (Tarlakuşu Gurmeko (0266)3123312,Geylan Kitabevi ,Uno Pizza)
İstanbul : (OTTO Santral , Otto Beyoğlu , Susam Kafe )
No comments:
Post a Comment