Monday, February 14, 2011

Ahmet Yorulmaz' ın Son Kitabı

Ahmet Yorulmaz Son Kitabı "Bizim Zeytinyağlı Ayvalık Yemeklerimiz" ve Hediye Belgesel ve Yemek tarifleri belgeseli yakında Tarlakuşu Yayıncılıktan çıkacak. DVD kitapla birlikte sunuluyor.
Sponsor görüşmeleri yapıyoruz az kaldı.Çok güzel ve zevkli bir çalışma oldu.
 Ayvalık ta yaşamakta olan Mübadillerin kendi evlerinde bizim için hazırladığı 14 adet zeytinyağlı yemeğin yapılırken çekilmiş video görüntülü anlatımı ,Ahmet Yorulmaz ile hayatı ve Ayvalık hakkında röportajlar yer alıyor.
Yazarın Dilinden Kısaca Kitap Hakkında

Bu kitabı, yıllar süren baskılarına dayanamadığımız değerli okurlarımız ve kitapçıların istekleri doğrultusunda yazdık. Bu konunun yazarlıkla, edebiyatla ilgisi bulunmadığını söyleyerek, karşı çıkmıştık hep.
Şu son görüşleri ise, yazmamıza neden oldu:
“Biz alışılmış, sıradan bir yemek kitabı istemiyoruz. Bunlardan biz kitapçılarda, okurun kitaplığında, dünyadan ve Türkiye’den çıkmışları çok var. Zaman zaman romanlarınıza doğallıkla kattığınız yemekler gibi, siz yaparsınız ya da  ev halkı yapar, kısacası evinizin zeytinyağlı mutfağını istiyoruz biz! Örneğin kitaplarınızdan dünya âlem biliyor ya, ‘koloçitha’ yı da, ‘balıklı bamya’yı da ‘peynirli kabak’ ı da, ‘Supyalı semizotu’nu ve daha birkaç yemeği ilk tanıtan sizsiniz”.
İşte bu isteklere karşılık olarak, yıllardan sonra, bu alçakgönüllü kitabı oluşturduk.
Kitaba “Bizim Zeytinyağlı Ayvalık Yemeklerimiz” ismini vermemizin nedeni de budur. Çünkü bizim, bazen kendi yaptığımız ve kimileyin de yapılmışlarını imrenerek yediklerimizin çoğu, bu kitapta yer alıyor.
Dileriz seversiniz.
Ahmet Yorulmaz

Bizim Zeytinyaglı Ayvalık Yemeklerimiz Tanıtım Video from Tarlakusu on Vimeo.

Tarlakuşu Bilgi 
Tel:0266 3123312
bilgi@tarlakusu.com

No comments:

Post a Comment