Tuesday, September 20, 2011

Yoga Atölyesi Başlıyor

3 EKİM 2011 Pazartesi Saat 18:00
Yoga Atölyesi ; Yoga Academy Ayvalık'ın Eğitmeni Hüsnü Ünver 'le Tarlakuşu Organik Studyoda Başlıyor. 
Atölye eğitimleri 
Pazartesi  saat 18:00 - 20:00 
Perşembe   saat 10:00 - 12:00 arasında .
Bilgi İçin 312 3 312
Derslerde Orjinal Yoga Eğitimi Teknikleri Uygulanacaktır.




Nelerden Faydalanabilirsiniz;


Yoga (Baslangıç, Orta, İleri)
Çakra Teknikleri
Kundalini Teknikleri
Nefes Teknikleri 

Gevşeme Teknikleri
Meditasyon
Hamileler için Yoga 

Anne-Bebek için Yoga
Çocuklar için Yoga
Gençler için sınava yönelik Yoga
Stres için Yoga
Ofis çalışanları için Yoga
60 yaş üstü için Yoga 

Vücut çalıştırma ve streching
Çiftler için Yoga
Aileler için Yoga
Yoga Terapi 
(Çeşitli rahatsızlıklar için)

Yoga sözcüğü dünyanın en eski anadili olan Sanskrit dilindendir. Yoga sözcüğü Yuc sözcüğü ile aynı kökten gelmektedir. Yuc 'boyunduruk' demektir. Bu nedenle de Yoga 'kontrol etme' anlamına gelmektedir. Yani Yoga vücudun, duyguların ve zihnin mükemmel kontrolü demektir.

Aynı zamanda, Yoga kelimesi 'birleştirmek' anlamına da gelir, yani insanı evrendeki canlı ve cansız olan herşeyle birleştirmek demektir. Günümüzdeki değişik yaşam şartları insanı giderek doğal yaşamdan uzaklaştırıyor. İnsan doğadan gittikçe daha çok kopuyor, oysa Yoga insanın doğa ve evrenle devamlı olarak bağlantıda kalmasını sağlıyor.


Yoga teknikleri sayesinde beden, zihin ve duygular temizlenince ve pozitif enerjiyle dolunca doğal olarak insan bütün olumsuz isteklerden, düşüncelerden ve eylemlerden kurtulmaktadır. İnsan özgür iradesini olumlu yönde kullanarak özgüvenini geliştirmekte, kaderine sahip çıkmakta ve kaderin köleliğinden kurtularak özgürlüğe kavuşmaktadır. Birey başkalarından merhamet beklemeden pozitifleşme ve bütünleşme yolunda kaderini kendi çizmektedir.


Yoga doğru yaşam ilmidir ve insanoğluna günlük hayatında uygulaması için verilmiştir. Yoga insanın bütün yönlerini: bedensel, zihinsel, duygusal, sinirsel, psikolojik, enerjetik ve spiritüel yönlerini olumlu bir şekilde etkilemektedir.



Yoga düşünce, söz ve eylem veya kafa, kalp ve el arasında uyum ve kaynaşmadır. Yoga uygulaması sayesinde fiziksel, zihinsel ve duygusal düzeyler arasındaki karşılıklı ilişkiler hakkında ve bir düzeyde oluşan rahatsızlıkların diğer düzeyleri nasıl etkilediği konusunda farkındalık artmaktadır. Bu farkındalık, bireyi yavaş yavaş yaşamın daha ince alanlarının algılamasına getirmektedir.


Bedensel ve zihinsel terapi Yoga sisteminin en önemli başarılarından biridir. Bu terapi evrensel uyum ve bütünleşme prensipleri üzerinde kurulduğu için bu kadar güçlü ve etkilidir. Astım, diyabet, tansiyon dengesizliği, kireçlenme, sindirim düzensizliği, başka kronik ve yapısal hastalıkların tedavisinde modern bilim başarısız kaldığı halde Yoga bir alternatif terapi biçimi gibi başarıya ulaşmıştır

No comments:

Post a Comment