Friday, May 21, 2010

Güneş Sirki / Cirque du Soleil "Kooza" 2008

25 Mayıs Salı 20:30
Güneş Sirki / Cirque du Soleil "Kooza" 2008
iki akrobatın Kanada sokaklarında yaptığı gösteriler bugün dünyaca ünlü Cirque du Soleil e dönüştü.Cirque du Soleil e sadece bir sirk demek yetmez.
Her gösterisinde 200 den fazla kişinin bir uyum içinde çalışarak ortaya çıkardıkları muhteşem bir rüya alemi.Muhteşem denge ve gücün uyumu,Şarkıcılar, müzisyenler, akrobatlar, cambazlar, teknikerler, ahçılar, öğretmenler, her meslekten insanların bir rüya oluşturmak için yaptıkları gösteriler seyredenleri büyülüyor.

Cirque du Soleil de 15 farklı dil konuşan otuza yakın ülkeden sanatçı ve personel çalışmakta.
Zamanla kendi dünyasını oluşturan Cirque du Soleil aynı zamanda kendi dilini de yarattı, burada doğan çocuklar yine buradaki okulda öğretmenlerden eğitim alarak bir sanatçı olarak yetişmekteler.Özgün müzik, kostüm, dekor, makyaj , 10.000 vat ses ve ışık düzeni ve teknoloji birleşince oluşan gösteriler kelimelerle anlatılamaz.
Sayısı milyonları bulan hayranları var, bir ülkeyi turne programına almaları 3 yıldan erken olamıyor. Gittikleri her yere onlarca tır ile gelerek orayı 300-400 kişinin aylarca yaşadığı küçük bir köy haline getiriyorlar ve gösterilerini sunuyorlar.


Kooza masumluğun hikayesidir,melankolik yanlızlığının kendi dünyasındaki dünyasındaki izdüşümünü araştırır .
Kozaa ile Cirque du Soleil orijinine dönmeye başlar yani akrobasi,palyaçoluk gibi geleneksel sirk geleneklerini tekrar öne çıkarmaya başlar .Shov fiziksel performansında insan vücudunun tüm narinliği ve ihtişamı nı şakacı bir üslupla ve renk temaşası içinde bir gösteri haline getiriyor.
Masumun yolculuğu onu gösterişli elbiseler içindeki ancak komik haldeki Kral,üçkağıtçı,yankesicilerle karşılaştığında uygunzuz,yabancılaşmış bir yolcuya dönüştürüyor.
Kooza ;Güç ve Kırılganlığın , kahkaha ve gülümseme ,kargaşa ve uyum arasındaki korkuyu,gücü,kimliği,farkındalığı keşfetmeye başlar.Shov heyecan verici ve egzotik görüntü şöleninin suprizleri, ile dolu.


KOOZA is a return to the origins of Cirque du Soleil: It combines two circus traditions – acrobatic performance and the art of clowning. The show highlights the physical demands of human performance in all its splendor and fragility, presented in a colorful mélange that emphasizes bold slapstick humor.
The Innocent's journey brings him into contact with a panoply of comic characters such as the King, the Trickster, the Pickpocket, and the Obnoxious Tourist and his Bad Dog.
Between strength and fragility, laughter and smiles, turmoil and harmony, KOOZA explores themes of fear, identity, recognition and power. The show is set in an electrifying and exotic visual world full of surprises, thrills, chills, audacity and total involvement.
Tarlakusu Organik Studyo 3123312  organikstudyo@gmail.com

No comments:

Post a Comment