Tuesday, May 25, 2010

Kişisel Gelişim -Tiyatro için Atölye

Atolye çalışması 17 Haziran 2010 Perşembe  ile 2 Eylül 2010 Perşembe arasında Ayvalık Atolye Oyuncuları tarafından düzenlenmiştir.
Yapılacak Atölye çalışmaları,temel oyunculuk eğitimi kapsamında olan, ağırlıklı "Stanislavski" temelli olup, uygulamada "Grotesk" ve "Augusto Boal" teknikleri ile desteklenmektedir.
Amaç kişisel gelişimleri destekleyici çalışmalarla gelişimimize katkı sağlamak ve tiyatro ile yola devam edeceğimiz arkadaşlarımızı kazanmaktır.

Atölyeler "Temel Oyunculuk Atölyesi" ve "Kişisel Gelişim Atölyeleri" olarak iki ana grupta toplanmaktadır.

Temel Oyunculuk Atölyesi,12 ana başlık 22 alt başlık ve 121 çalışma ile ayda 32 saat üzerinden 3 ayda 100 saatte tamamlanmaktadır.

Kişisel gelişim Atölyeleri ise ;

Konsantrasyon-uyum;
İletişim Becerileri;
Yaratıcılığı Geliştirme
olmak üzere 3 ayrı atölye olarak sunulmaktadır.Ve her atölye 32 saat olmak kaydıyla programlanmıştır.

Atölye sınıfları 20'şer kişi ile sınırlandırılmıştır.
Tüm çalışmalar Tarlakuşu-Gurmeko'da "organik stüdyo'da" verilecektir.
Çalışmalar Erkan Cılak ve Selin Geçici tarafından yönlendirilecektir.

Amaçlar:
-kurs verme kavramının dışında,öğrenmeye ve öğretmeye devam etmek,yeni yöntemlerle tiyatro ve oyunculuk üzerinde yeni bakış açıları kazanmak,üniversite tiyatroları gibi yenilikçi ve deneysel olmaktır.

-birikim kazanmaya,okuma alışkanlığına devam etmek,oyunculuğu sahne üstünden sıyırıp,bir birikim,algılama ve çözümleme işi olduğuna kanaat getirilmesine yardımcı olmaktır.

-oyunculuğu öğretilebileceği gibi düz ve ucuz bir mantık değil,oyunculuğun nasıl öğrenilebileceği ve uygulanabileceği üzerine birikimleri paylaşmaktır.

17 Haziran tarihine kadar katılımcılarla ön görüşmeler yapılacaktır. bu amaçla hergün saat: 17:00-18:00 saatleri arasında Tarlakuşu Organik Studyokarşılıklı görüşmeyi planladık.
Bilgi için:312 3 312 nolu telefon yada  organikstudyo@gmail.com adresine sorularınızı gönderebilirsiniz.

Eğitmenler

Erkan Cilak
Selin Geçici

No comments:

Post a Comment