Friday, October 1, 2010

“Kuş Gözlemeye bekliyoruz” Belgesel Gösterimi ve Söyleşi


Dünya Kuş Gözlem günü Ayvalık’ta da kutlanacak
“Kuş Gözlemeye bekliyoruz”

Her yıl Ekim ayının ilk hafta sonunda kutlanan Dünya Kuş Gözlem Günü için Ayvalık’ta 2 ve 3 Ekim’de etkinlik düzenlenecek. Ayvalık Kuş Gözlem Topluluğu tarafından organize edilen etkinliğin ilk gününde saat 14.00–15.00 arasında Tarla Kuşu’nda Kuşçuluk vakti adlı belgesel gösterimi ve söyleşi yapılacak.  Söyleşi sonunda ve Pazar Günü Saat 09.00’da Küçükköy Tuzla mevkiinde kuş gözlemi yapılacak.

Kadri Kaya, “Kuş gözlemciliğe dikkat çekmek için her yıl Dünyada ve Türkiye’de ‘Dünya Kuş Gözlem günü’ kutlanıyor. 2006 yılında kurulan ve Türkiye’deki 20 Kuş gözlem topluluğundan biri olan Ayvalık Kuş Gözlem Topluluğu dört yıldır öğrenciler, dernek temsilcileri ve yerel yöneticilerle birlikte bu etkinliğe katılıyor” dedi.
“AYVALIK KUŞ POPÜLASYONU AÇISINDAN ÇOK ZENGİN”
Kaya, “652 adet bitki türü, dünyada ender rastlanan deniz altı topografyası, deniz ve kara ekosistemlerini birleştiren 22 adasıyla Türkiye’nin en büyük Tabiat Parkını barındıran Ayvalık, kuş türleri açısından da şanslı.
Ayvalık’ta 4 yıllık çalışmamız sırasında 200 farklı tür gözlemlenip, Kuş Bank raporlarına geçildi. Gözlemlenen tür sayısı her geçen gün artıyor. İlçede Altınova Tuzla’da hemen her mevsim konaklayan Flamingo, Gümüş martı, karabatak ve balıkçıl gibi kuşlar, yılın 12 ayı gözlenebiliyor. Gözlem alanlarımızı, gözlem yapan kişilerle birlikte genişletiyoruz. Ayvalık’ın kuş popülâsyonu ve zenginliği de belirlenmiş oluyor. Doğa ile iç içe olmak isteyen ve onun hakkında söyleyecek sözü olmasını isteyen herkesi etkinliklerimize bekliyoruz.” dedi.  

No comments:

Post a Comment