Tuesday, October 25, 2011

Özlem Kalkan Erenus

Özlem Kalkan Erenus - Özgeçmiş


Özlem Kalkan Erenus, tuval yüzeyine uyguladığı çimento, kum, derz ve benzeri malzemelere yer verdiği yapıtlarında, figürden hareketle biçim bozma ve soyutlama olanaklarını araştırır. 
Yurtiçinde ve yurtdışında, 11 kişisel sergi açan Erenus, Türkiye’nin çeşitli illerinin yanısıra, Romanya, Bulgaristan, Avusturya, Macaristan, Almanya, İngiltere, İtalya, A.B.D, Hindistan, Çin, İran, Vietnam, Fas ve Finlandiya’da 100’ü aşkın karma sergiye, çeşitli workshoplara, sanat sempozyumlarına katıldı, birçok ödül kazandı.
Erenus’un yapıtları, “3. Uluslararası Tahran Bienali”nde ve “Uluslararası Arad Bienali”nde sergilenmeye değer bulundu, başta çeşitli müze ve belediye koleksiyonları olmak üzere, birçok resmi ve özel koleksiyona alındı.
1994 - 2002 yılları arasında İstanbul, Studio Peinture’de Gülseren Kayalı atölyesine devam eden Erenus, sanatsal çalışmalarını 2004 yılından bu yana Ataköy’deki özel atölyesinde sürdürmektedir.
Türkiye’nin çeşitli illerinde uluslararası sergi ve sanat sempozyumları düzenleyen Erenus, 2003 yılından bu yana “Güzel Sanatlar Birliği”nde, yönetim kurulu üyesidir.
Erenus, 1989 yılında İstanbul Lisesi’nden, 1993’te İstanbul Üniversitesi, İşletme Fakültesi’nden mezun oldu, 2010 yılında Işık Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sanat Bilimi Ana Bilim Dalı’nda “Sanat Kuramı ve Eleştiri” alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Halen Marcel Duchamp’ın yapıtları üzerine tez çalışmasını sürdürmekte olan Erenus’un, plastik sanatlar konusundaki yazı, söyleşi ve çevirileri çeşitli sanat dergilerinde yayınlanmaktadır.

No comments:

Post a Comment