Tuesday, October 25, 2011

Basın Bülteni " Özlem Kalkan Erenus Sergisi" "en-ONE-terre"


Basın Bülteni 
                                                           
en-ONE-terre, 2004/2011
(“en-ONE-terre” yazılır “envanter” okunur)

Özlem Kalkan Erenus “en-ONE-terre” başlıklı kişisel sergisinde, 2004 – 2011 yılları arasında yapmış olduğu çalışmalarının bir dökümünü sunuyor.
Erenus, çimento, kum, derz ve benzeri malzemeleri tuval yüzeyine uygulayarak yeni bir yüzey tanımlamasıyla birlikte, figürden hareketle biçim bozma ve soyutlama olanaklarını araştırmaya başladığı 2004 yılından bu yana; “Dünden Kalanlar”, “Stand My Ground, Stand Your Ground” ve “Yere Göğe Kök Salmak” başlıklı üç seri üzerinden sürdürmekte olduğu çalışmalarının 2011 yılı itibarıyla envanterini oluşturmayı hedefliyor.
Birbirini takip eden serilerin bir arada düzenlendiği sergide, Erenus’un yapıtlarının izlediği evrelerin nitelik ve nicelik boyutlarıyla bir dökümü yapılıyor. Sanat eleştirmeni Özkan Eroğlu, Erenus’un yapıtlarında “her bir aşamanın bir sonrakinin kökü gibi görülebileceğini” belirtirken, Erenus’un “başından bu yana parçalar üzerine yoğunlaşarak, bir tür kendi tuğlasını oluşturma” eğiliminde olduğuna dikkat çekiyor.
Tarlakuşu Organik Studyo’da, 29 Ekim – 12 Kasım 2011 tarihleri arasında izlenebilecek serginin açılış kokteyli 29 Ekim Cumartesi günü, saat 17:00 de gerçekleşecek.

Tarlakuşu Organik Studyo
İsmetpaşa Mh. Cumhuriyet Cd. No:53, Ayvalık

Bilgi için: 0266 312 3 312

www.ozlemkalkanerenus.com   info@ozlemkalkanerenus.com

No comments:

Post a Comment